Cum participi

Formează o echipă de 3-5 copii, cu vârste cuprinse între 6 - 13 ani, alege categoria folclorică care îi inspiră și ajută-i pe copii să ducă mai departe folclorul românesc printr-o interpretare modernă, folosind cărămizile LEGO®.

Pasul 1: Formare echipe și înscriere

Coordonatorul (părinte sau cadru didactic) formează o echipă din minim 3 – maxim 5 copii, cu vârste între 6 - 13 ani și înscrie echipa, folosind formularul de AICI.

Înscrierea se poate face și fără videoclipul de prezentare a lucrării, urmând ca acesta să fie urcat ulterior în cont, până la data de 31 martie, ora 23.59.

Pasul 2: Alegere tematică

Echipa formată își alege tema pe care dorește să o reinterpreteze sub forma unui obiect construit din cărămizi LEGO®. Aceasta poate cuprinde orice element folcloric (din modă, gastronomie, arhitectură etc.), îmbinat cu un element din jocurile moderne ale copiilor (jocuri video, personaje animate sau vedete SF etc.). De exemplu, pot să imagineze personajele LEGO® pe post de Călușari, sau Batman purtând ițari.

Pasul 3: Validare înscrieri

Până la data de 1 Aprilie, construcția din cărămizi LEGO® trebuie definitivată în proporție de 70% și prezentată într-un filmuleț de maximum 2 minute, care se urcă în contul echipei.
Pe 1 Aprilie se începe validarea lucrărilor, urmând ca cele selecționate să fie anunțate pe 7 aprilie.

Pasul 4: Finalizare lucrări și voting

După 7 aprilie, echipele ale căror lucrări au fost validate pot continua construcțiile.
Începând de pe 7 aprilie, de la ora 10.00 și până pe 30 mai la ora 23.59, se dă startul la voting-ul online pentru Premiul Publicului.

Pasul 5: Expoziția Imaginației și câștigători

În perioada 6 Mai – 1 Iunie, Băneasa Shopping City va expune cele mai creative și inovatoare construcții create în cadrul Expoziției Imaginației iar pe 1 Iunie va avea loc Marea Finală și anunțarea câștigătorilor.

Inscrie echipa }